072 8888 787 | 06 1507 7551 | 06 1609 8067

(Stoel-) massage op het werk

Corpus & Anima geeft op afspraak (stoel-) massage op het werk bij bedrijven in de regio Alkmaar, Egmonden, Heiloo, Castricum en Heerhugowaard.

Voldoende ontspanning leidt tot een groter prestatievermogen

In dit digitale informatietijdperk met een groeiende werklast brengen mensen steeds meer tijd door achter een computer en aan hun bureau. Naast het langdurig in dezelfde houding zitten, wat niet bevorderlijk is voor de doorbloeding, speelt ook de (werk)druk mee als een belasting voor lichaam en geest. Wanneer dit aanhoudend gebeurt, vermindert dit o.a. het prestatievermogen. De hersenen krijgen letterlijk minder zuurstof, het lichaam raakt verkrampt, en ook het humeur wordt wat minder zonnig.
Hoe ontspannen zijn uw medewerkers?

Stoelmassage vermindert klachten en stress

Uit onderzoek is gebleken dat een stoelmassage op regelmatige basis klachten zoals RSI en symptomen van stress vermindert, zelfs kan helpen voorkomen. Een stoelmassage werkt dus zowel preventief als vitaliserend.

Een frequentie van minimaal 2 stoelmassages per maand zorgt voor het beste resultaat. Na een paar behandelingen is het effect al voelbaar.

De voordelen en effecten van een bedrijfsmassage / massage op het werk:

  • Regelmatig een stoelmassage bevordert het welzijn en welbevinden van uw collega’s en medewerkers.
  • Het is ontspannend, verfrissend en gezondheidsbevorderend. En dat is merkbaar: de motivatie van uw medewerkers stijgt.
  • Preventie van werkgerelateerde klachten
  • Lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Betere concentratie
  • Verbetering van bloedcirculatie: herstel van spierweefsel, verhogen van energie, betere afvoer van afvalstoffen
  • Een betere lichaamshouding en werkhouding
  • Bedrijfsmassage kan leiden tot minder en korter ziekteverzuim
  • Het heeft voor de werkgever fiscale voordelen!

Stoelmassage… of toch de tafel?

Stoelmassage is, praktisch gezien, een perfecte oplossing voor massage bij bedrijven. Geen gedoe met tafels, omkleden, olie enzovoorts. Door de speciaal hiervoor ontwikkelde stoelmassage technieken voelen de meeste mensen zich na een massage van ongeveer 20 minuten weer als herboren.

Maar wilt u bijvoorbeeld uw medewerkers een massage kado doen, dan kan een traditionele massage (op de tafel, met olie) ook heel aangenaam zijn, wanneer hier een geschikte ruimte voor is. U kunt natuurlijk ook uw medewerkers laten kiezen. Het komt vaker voor dat dan meer mensen voor de tafel kiezen dan voor de stoel!

Hoe werkt massage op het werk?

De stoelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel (zie Wikipedia). Deze wordt door de masseur meegebracht. we gebruiken onder andere speciale drukpunten en Tuinamassage technieken en masseren daarmee hoofd, nek, rug, bekkenrand, schouders, armen en handen. De massage gebeurt over de kleding heen, er komt geen olie aan te pas dus na de massage geen plakkerig gevoel. De massage duurt ongeveer 20 minuten per persoon. Kortere of langere bedrijfsmassages zijn bespreekbaar.

De stoelmassage duurt ongeveer 20 minuten per persoon. Kortere of langere massages zijn bespreekbaar.

Overweegt u massage op het werk?

We denken graag met u mee om voor uw bedrijf, collega’s of medewerkers de optimale vorm en frequentie te vinden. Bel ons met uw vragen: 072-8888787, u kunt natuurlijk ook uw vragen stellen via het contactformulier.