072 8888 787 | 06 1507 7551 | 06 1609 8067

Therapeuten | ons team

therapeuten, masseurs, acupuncturist bij Corpus & Anima. Alkmaar, Egmonden, Heiloo, Heerhugowaard

Bij wie kunt u terecht?


Tuina therapeut, acupuncturist, sportmasseur

Ons team bestaat op dit moment uit
twee therapeuten / behandelaars:
Henning en Mariana.
Beide zijn gediplomeerd Tuina therapeut,
Tuina masseur, Acupuncturist, sportmasseur
en Dorn Methode behandelaar.
U bepaalt natuurlijk zelf van wie u een behandeling of consult wilt.
Bij twijfel kunnen wij u adviseren.

Onze specialisatie: pijnklachten, stress en sportgerelateerde klachten

Onze specialisatie als therapeut is steeds meer de behandeling van (pijn)klachten. Hiervoor zijn Tuina massage/therapie en acupunctuur uitermate geschikt, omdat de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) meer handvatten bieden om zowel het symptoom als de oorzaak ervan te vinden en te behandelen. Daarbij kunnen wij ook cupping en moxa inzetten.

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met de gevolgen van (chronische) stress. Stress die lang voortduurt, werkt slopend op lichaam en geest. Veel hoofdpijnklachten, nek-en schouderklachten en rugklachten komen voort uit of worden verergerd door stress. Net als slaapproblemen. Wij ondersteunen veel mensen die gehinderd worden in hun dagelijkse functioneren door de gevolgen van stress.

Ook werken we veel met sporters. Denk hierbij aan het ondersteunen van herstel bij blessures, zorgen dat het lichaam beter in balans komt en blijft naast het sporten, voorbereiding en nazorg bij belangrijke sportprestaties of evenementen.

Scholing

Om u zekerheid en kwaliteit te bieden, hebben wij zorgvuldig gekozen voor geaccrediteerde en erkende opleidingsinstituten. Op deze pagina leest u meer over onze scholing.

Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Onze werkwijze

Onze benadering is holistisch: we benaderen het fysieke, geestelijke en emotionele niveau als een geheel, in plaats van op zichzelf staand. Is er op één niveau iets uit balans, dan wordt dit op andere niveaus voelbaar of zichtbaar. Het goede nieuws is, dat wanneer je op één niveau iets aanpakt, dit vaak doorwerkt in de andere niveaus. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar.

Het fijne aan de TCG is dat je voor iedere persoon maatwerk levert met de behandeling. Het maakt niet uit wat de westerse naam voor een klacht of ziekte is. de TCG kijkt naar specifieke combinaties van symptomen (‘patronen’ genoemd), en stemt daarop de behandeling af. Daarom kunnen 5 mensen met de diagnose ‘migraine’ totaal verschillende behandelingen krijgen, omdat elk mens uniek is en de omstandigheden waarin hij zich bevindt eveneens uniek zijn.


Henning Linde

Tuina therapeut, acupuncturist, sportmasseur, Alkmaar, Heiloo, Egmonden, Heerhugowaard, Castricum

Bij Henning kunt u terecht voor

Sinds 2004 werk ik als zelfstandig ondernemer. Mijn achtergrond ligt in management met het zwaarte punt van het begeleiden van zieke werknemers en de wet Poortwachter. Als zelfstandige gaf ik trainingen, heb ik coaches en councellors getraind en begeleid en een eigen coachingspraktijk opgezet.

Na onze verhuizing naar Noord-Holland wilden wij ons verder professionaliseren in werken met het lichaam, wat begon met de opleiding tot sportmasseur en sportverzorger. Omdat we ons wilden specialiseren in het behandelen van klachten, kozen we voor de traditionele Chinese geneeswijzen Tuina en Acupunctuur omdat deze een meer holistische benadering bieden dan de allopathische /reguliere geneeskunde. Zo blijkt bijvoorbeeld uit ervaring blijkt dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Emoties kunnen een grote invloed uitoefenen op het lichaam net zoals stress en externe factoren.

Het is mijn streven om een brug te slaan tussen het westerse denken en het oosterse. Ik ben een voorstander van samenwerken i.p.v. tegen elkaar. Er is al genoeg verdeeldheid die hoeven wij in de gezondheidszorg niet te vergroten.

Uit eigen ervaring weet ik hoe frustrerend het kan zijn als je klachten hebt en je door de reguliere zorg niet verder geholpen kunt worden. Maar dat iets niet werkt wil niet zeggen dat andere zaken ook niet werken. Mijn visie is: keep an open mind. Er zijn al genoeg dogma’s in de wereld, daar hoven wij niet meer aan toe te voegen. Er is niet één weg die naar Rome leidt en zeker niet één manier om je lichaam te helpen weer gezond te worden. Kies de manier die bij jou past.

Het geeft mij grote voldoening om anderen te mogen helpen om (de balans) te herstellen, het lichaam te versterken en te ondersteunen. Het fijne van Chinese/oosterse geneeswijzen is dat het, naast het lichaam te helpen in het natuurlijke genezingsproces, ook kan helpen om het emotionele evenwicht te handhaven en/of te herstellen.


Mariana Linde

Tuina therapeut, acupuncturist, sportmasseur, Alkmaar, Heiloo, Egmonden, Heerhugowaard, Castricum

Bij Mariana kunt u terecht voor

Tegenwoordig ben ik elke dag werkzaam in onze praktijk als Tuina therapeut en acupuncturist om mensen te helpen van hun (pijn)klachten af te komen. Zowel Tuina therapie als acupunctuur kunnen geweldige resultaten geven en dat is natuurlijk ons doel: lichaam en geest terug in balans brengen, zodat u herstelt en weer pijnvrij verder kunt!

Voorheen werkte ik in de creatieve sector als artdirector en webdesigner. In 2000 begon het echter te kriebelen en besloot ik me te verdiepen in coaching, energetisch en therapeutisch werk, volgde o.a. een opleiding tot poly-energetish therapeut en werkte als zelfstandige in coaching en training. Uiteindelijk kwam ik via de sportmassage bij lichaamsgerichte therapievormen terecht. Na de opleiding tot sportmasseur besloot ik me verder te specialiseren in het behandelen van pijnklachten d.m.v. de traditionele Chinese geneeswijzen, en studeerde af als Tuina masseur, Tuina therapeut en acupuncturist.

Van de massagevormen vind ik het Tuina therapie het meest inzetbaar, vanwege de unieke benadering vanuit de TCG. Het is ook de massagevorm die het meest effectief is bij klachten (pijn, stijfheid, stagnatie). Tuina kan best pijnlijk zijn om te ervaren, maar het heeft veel resultaat.

Acupunctuur is een prachtige aanvulling en geeft weer de mogelijkheid om nog meer verschillende klachten te kunnen behandelen. Daarnaast is het mooi om te zien hoe een acupunctuurbehandeling rust kan brengen in iemands systeem. Soms vallen mensen in slaap tijdens een behandeling.

Een verbinding leggen tussen de Oosterse en Westerse geneeswijzen, dat is iets wat me erg boeit. Het liefst maak ik een totaalplaatje vanuit de verschillende zienswijzen, en kijk welke benadering het meest effectief is voor de betreffende persoon.

Aanraking met aandacht is voor mij essentieel en ik zie en voel dagelijks hoe belangrijk het is voor veel mensen. Het is prettig om op mijn handen te vertrouwen, het lichaam spreekt zijn eigen taal, die even belangrijk is als de informatie uit het vraaggesprek of de intake.


Wat beweegt ons?

In het jarenlang werken met mensen in coaching en trainingen werd ons steeds duidelijker dat een voornamelijk mentale benadering van problemen of anderszins uitdagende situaties een groot potentieel onbenut laat. Daarom verdiepten we ons in aanvullende technieken en methodieken, die het mogelijk maken om ook te kunnen werken met gevoelens, emoties, het onbewuste en intuïtie.

Lichaamswerk en allerlei soorten van beweging en ontspanning zijn een onmisbaar onderdeel in trainingen. Teveel ‘mind’ en iedereen gaat met een zwaar hoofd en verkrampt lichaam naar huis… In coachingsgesprekken -en trajecten zetten we ook graag beweging in als onderdeel. Wandelen langs het strand of door de duinen is daar een goed voorbeeld van. Wanneer je lichaam beweegt, word je geest ook soepeler.


Geluk en gezondheid

Gezondheid op geestelijk, emotioneel en fysiek vlak draagt ertoe bij dat je je gelukkig voelt.

balans in je leven: geluk en gezondheid

Massage is een prachtig middel om met zorgzaamheid, respect en aandacht iemand te ondersteunen in een proces van (lichaams)bewustwording, lichaamsonderhoud en herstel, en om zichzelf tijd te gunnen voor rust en ontspanning. Massage bevordert op eenvoudige wijze het gevoel dat je ‘lekker in je vel zit’.

Acupunctuur balanceert zowel lichaam als geest, pijn en ziekte wijzen op een disbalans. Acupunctuur versterkt en activeert het zelf-herstellend vermogen van je lichaam. Het kan bijzonder effectief zijn bij pijnbestrijding.

Het brengt rust in je systeem: een acupunctuurbehandeling helpt het lichaam om van de ‘actie’- stand (sympathisch zenuwstelsel) over te schakelen naar de ‘rust’- stand (parasympathisch zenuwstelsel). Deze ‘rust’- stand is belangrijk voor herstel en opbouw. Mensen die chronische stress ervaren, komen vaak niet meer tot rust, hun lichaam blijft maar in de ‘actie’- stand staan. Dit kost uiteindelijk reserves en heeft invloed op de fysieke en geestelijke gezondheid.

.