072 8888 787 | 06 1507 7551 | 06 1609 8067

Coaching

gezondheidscoaching

 .

Gezondheidscoaching

Vanaf de eerste week van januari 2021 kun je bij Corpus & Anima ook terecht voor coaching (uiteraard geheel corona-proof).
Onze coaching is er met name op gericht om jou te helpen je eigen fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. Juist in deze tijd is dat extra belangrijk.

De kracht van de Traditionele Oosterse geneeswijzen is de holistische benadering van jouw specifieke klacht(en). Dat houdt in dat we door middel van een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) de diverse ‘patronen’ die jouw specifieke klacht(en) veroorzaken, in kaart brengen, en van daaruit samen kijken hoe we deze vormen van disbalans weer in evenwicht kunnen brengen.

Om een voorbeeld te geven: Moeite hebben met concentreren kan gerelateerd zijn aan het niet optimaal functioneren van je spijsvertering, wat kan leiden tot een tekort aan bepaalde voedingsstoffen of benodigde stoffen in het lichaam, maar wat ook kan zorgen voor een teveel aan bijvoorbeeld een blokkerend element wat in de TCG ‘Damp’ wordt genoemd. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een blokkade door een trauma (zoals een ongeluk of operatie). En zelfs een teveel aan stress of langdurige of hevige emoties kunnen aan de basis van het probleem liggen.

gezondheidscoaching

Door gerichte vragen te stellen kijken we naar de verbanden tussen de verschillende symptomen en kunnen we de onderliggende disbalans helder krijgen.

In onze sessie komen je dieet/eetgewoontes, leefwijze en werk aan bod, en door daarbij te kijken naar eventuele factoren in je omgeving en persoonlijkheidskenmerken en karaktereigenschappen, komen we tot een algeheel beeld van waaruit we een lijstje kunnen opstellen met aandachtspunten, en daarbij diverse mogelijkheden om die aan te pakken.

Je kunt hierbij denken aan voedingsadviezen, lifestyle-adviezen, specifieke oefeningen en het aanleren van eenvoudige zelfmassage technieken op specifieke acupressuurpunten om je te helpen pijn en ongemakken te verminderen.

Een coachingsessie brengt jou dus

  • inzicht in de dingen die extra aandacht nodig hebben in verband met jouw klacht(en);
  • meer zelfkennis over je karakter en eigenschappen gezien vanuit de TCG, en hoe je ervoor zorgt dat je die in balans houdt (in relatie tot je klacht, maar ook in het algemeen);
  • helderheid over wat je zelf op diverse gebieden kunt doen om jouw klacht(en) te helpen verbeteren of in de toekomst te voorkomen;
  • (meestal van toepassing:) tips en richtlijnen mbt voeding, dagindeling en leefstijl.
  • indien van toepassing specifieke oefeningen en/of zelfmassagetechnieken gericht op jouw klacht(en).

Wil je meer weten over hoe wij jou ondanks alle beperkingen van dienst kunnen zijn, neem dan even contact met ons op.

Uiteraard ben je, zodra dit weer mogelijk is, welkom voor een ondersteunende Tuina of acupunctuurbehandeling voor jouw speficieke klacht(en).

Voor afspraken zij wij bereikbaar op 072 8888 787
of : 06 1507 7551 | 06 1609 8067

En natuurlijk per e-mail. Of middels het afspraakformulier.

N.B. Onze coachingsessies worden vooralsnog helaas niet vergoed door de verzekering.